Bota

Termocentrali më i madh bërthamor në Evropë është plotësisht jashtë kontrollit

Rafael Grossi, drejtor i përgjithshëm i Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike, ka lëshuar një paralajmërim të frikshëm për centralin Zaporizhzhia në Ukrainën juglindore, shkruan Sky News të mërkurën.

“Situata atje po bëhet më e rrezikshme çdo ditë”, tha ai, duke i kërkuar Rusisë dhe Ukrainës që të lejojnë ekspertët të vizitojnë termocentralin për të parandaluar një aksident bërthamor.

Lexo më shumë  Dënohet me burgim aktivisti rus i të drejtave të njeriut, OIeg Orlov

“Çdo parim i sigurisë bërthamore është shkelur”, shtoi ai. “Ajo që është në rrezik është jashtëzakonisht serioze dhe jashtëzakonisht e rëndë dhe e rrezikshme”.

Ai theksoi se bombardimet pranë termocentralit në fillim të luftës e kanë dëmtuar atë.

Fabrika aktualisht kontrollohet nga Rusia, por ka mbajtur stafin ukrainas. Herë pas herë, rusët janë akuzuar për dhunë ndaj tyre.

Rruga Press

YouTube player

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *