Parlamenti Evropian miraton me shumicë statusin e kandidatit për Ukrainën dhe Moldavinë si anëtare të Bashkimit Evropian

Parlamenti Evropian ka miratuar me shumicë statusin e kandidatit për Ukrainën dhe Moldavinë si anëtare të Bashkimit Evropian.

Ukraina aplikoi disa ditë pas fillimit të agresionit rus në shkurt dhe që atëherë procesi ka ecur me një shpejtësi rekord.

Ambasadori i Ukrainës në BE i tha BBC-së më herët se ky hap do të ishte një nxitje psikologjike për ukrainasit.

Por Vsevolod Chentsov pranoi se “integrimi i vërtetë” mund të fillonte vetëm kur të mbaronte lufta.

Statusi i kandidatit është hapi i parë zyrtar drejt anëtarësimit në BE. Por mund të duhen shumë vite për t’u bashkuar dhe nuk ka asnjë garanci për sukses.

Rruga Press

Lexo më shumë  Lufta në Ukrainë/ NATO në "lëvizje", Stoltenberg: Do të rrisim me 300 mijë numrin e forcave tona

Leave a Reply

Your email address will not be published.