Kurti: Çdoherë duhet ta forcojmë bashkëpunimin në mes Kosovës dhe Iowa-s

Advertisement
Adv ertisement
Advertisement

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, gjatë qëndrimit të tij në Iowa u mirëprit në qytetin e Johnston, nga kryetarja e qytetit, Paula Dierenfeld. Nga viti 2013, Johnston është qyteti simotër i Pejës.

Para të pranishmëve, në fjalën e saj mikpritëse, kryetarja Dierenfeld foli për historinë e qytetit të Johnston dhe historikun e marrëdhënieve me qytetin simotër të saj, Pejën.

Ndërkaq, në adresimin e tij, kryeministri Kurti u shpreh falënderues për mikpritjen që ka përjetuar në Iowa dhe Johnston.

Më tej, ai tha se synimi jonë duhet gjithmonë të jetë që marrëdhëniet dhe bashkëpunimi ndërmjet Iowa-s dhe qyteteve të saj dhe shtetit të Kosovës dhe qyteteve të Kosovës të forcohen, thellohen dhe avancohen.

Lexo më shumë  Zgjedhjet në Tërnoc, Kamberi: Na duhen 610 vota, deri më tani kemi siguruar 1/3 e tyre
Advertisement

Në këtë pritje, në mesin e të cilëve ishin gjeneralët amerikanë Correl dhe Orr nga Garda Nacionale e Iowa-s, shumë zyrtarë e përfaqësues institucionalë e politikë, si dhe bashkatdhetarë tanë, kryeministri Kurti u nderua me një dhuratë përmes së cilës pranoi urimet e kryetares Dierenfeld për 14-vjetorin e shpalljes së Pavarësisë së Republikës së Kosovës dhe lidhjen ndërmjet Kosovës dhe popullit të Iowa-s.

Rruga Press

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.