Kuriozitete

Vezët “Kinder” tërhiqen nga tregu i Britanisë, dyshohet se përmbajnë salmonelë

Grupi italian i ëmbëlsirave “Ferrero” ka tërhequr “vezët” prej çokollate “Kinder Surprise” nga raftet britanike dy javë para Pashkëve, pasi u zbulua një lidhje e mundshme me dhjetëra raste të raportuara nga salmonela.

Tërheqja prek shumë paketime të vezëve Kinder Surprise, ëmbëlsirat shumë të preferuara nga fëmijët që përmbajnë lodra të vogla koleksionuese brenda një guaske çokollate, raporton Reuters.

“Ne jemi duke tërhequr vullnetarisht Kinder Surprise si një hap paraprak, pasi jemi bërë të vetëdijshëm për një lidhje të mundshme me një numër rastesh të raportuara të salmonelës”, thuhet në njoftimin e tërheqjes nga kompania.

Ferrero ka bërë të ditur se çokollata e prekur ishte prodhuar në Belgjikë dhe tërheqja mund të shtrihet në vende të tjera.

Rruga Press

YouTube player

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *