Sulmi kibernetik në Telekom i ndërpret shërbimet e internetit

Telekomi i Kosovës të martën, ka rënë pre e sulmeve kibernetike.

Ky sulm është bërë shkak që të bien shërbimet e internetit, nga ora 8 e mëngjesit.

“Për shkak të pamundësisë për ta ndalë sulmin, Telekomi ka ndërprerë shërbimet”, ka konfirmuar për Rruga Press-in, drejtori teknik në Telekom, Halil Krasniqi.

Kosova dhe vendet e rajonit së fundmi janë përballur me shtim të sulmeve kibernetike. Si pasojë e kësaj, Shqipëria ka ndërprerë marrëdhëniet diplomatike me Iranin, që dyshohet të jetë prapa sulmit ndaj sistemit TIMS. Por kryeministri Edi Rama të dielën ka thënë se sulmuesit nuk ia kanë arritur qëllimit dhe sistemet e pikave kufitare janë në punë.

Platforma e-Kosova, faqja e Kryeministrisë, disa ministrive, e Policisë së Kosovës dhe shumë media, kanë qenë cak i sulmeve kibernetike gjatë javës që shkoi

Rruga Press

Lexo më shumë  Dy organizatat ndërkombëtare demantojnë mediat serbe se po e hartojnë statutin e Asociacionit

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlbanianEnglishFrenchGermanItalianPortuguese