Shqiptarët në Maqedoni të Veriut dhe shifra që jep alarmin

Advertisement
Advertisement

Nga Roland Amzai

Sot u publikua rezultati i regjistrimit të popullsisë në Maqedoni të Veriut.

446 245 shqiptarë deri në vitin 2021 (para hapjes së termineve në ambasadën gjermane)

509 083 shqiptarë në 2002-shin.

12.3% më pak.

Në 20 vjet e rrudhëm popullsinë.

Për krahasim;

Në vitet 2011 – 2016 sirianët e gjendur mes regjimit të Asadit nga njëra anë dhe Isisit në anën tjetër e braktisën atdheun e vet në masën absolute prej rreth 5 milionë, më saktë rreth 20 %.

Advertisement
Lexo më shumë  Ministri rus mohon masakrën e Reçakut, ambasadori amerikan në Kosovë reagon me fakte të dokumentara

Shqiptarët në Maqedoni (Fyrom, të Veriut) e braktisën vendin e vet në masën relative prej 12.3 përqind, pra i tejkalon vuajtjet e një lufte civile duke i’u afruar një eksodi biblik.

Advertisement

Raporti i shtimit natyror nuk është argument.

Duke ditur që shtimi natyror tek maqedonasit është në vlera negative bien në përfundimin se ikja masive ndodh tek shqiptarët teksa shkruajmë.

Me ligjin e ri për sistemin elektoral (me 1 njësi) le ta rrudhim dhe gjeografinë dhe kjo punë kryhet shpejt.

©Rruga Press

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.