Shëndetësi

Shkencëtarët brazilianë zhvillojnë vaksinën kundër varësisë nga kokaina

Brazili, konsumatori i dytë më i madh në botë i kokainës , ka njoftuar zhvillimin e vaksine për varësinë nga droga e fortë dhe derivati ​​i tij i fuqishëm, crack: një vaksinë.

Siç raporton AFD, me emrin “Calixcoca”, vaksina eksperimentale ka rezultuar veçanërisht inkurajuese në testet e kryera në kafshë laboratorike.

Deri më tani, rezulton se ilaçi i prodhuar, shkakton një përgjigje imune që parandalon kokainën dhe crack-un të arrijnë në tru, duke rritur shpresat e studiuesve për të ndihmuar përdoruesit të thyejnë “ciklin” e varësisë.

E thënë thjesht, ata që ishin të varur nga kokaina nuk janë më të varur nga ajo drogë e veçantë.

“Nëse trajtimi i vaksinës merr miratimin nga autoritetet kompetente, kjo do të jetë hera e parë që varësia ndaj kokainës do të luftohet me një vaksinë ,” tha psikiatri Frederico Garcia , koordinator i ekipit që zhvilloi formulimin e injektimit në Universitetin Federal të Minas Gerais.

Lexo më shumë  Amerika Latine në prag të një lufte, Brazili dërgon trupa në kufirin me Venezuelën

Ekipi që zhvilloi vaksinën fitoi vlerësimin kryesor javën e kaluar, me vlerë 500,000 €, në çmimet Euro Health Innovation for Medicine në Amerikën Latine, të sponsorizuar nga kompania farmaceutike Eurofarma.

Rruga Press

YouTube player