Bota

Scholz: Deutsche Bank ka të ardhme të qëndrueshme

Kancelari gjerman, Olaf Scholz iu referua krizës në sistemin bankar, veçanërisht krizës brenda Deutsche Bank, e cila ditët e fundit nga shumëkush është cilësuar si banka e radhës që mund të ketë fatin e Credit Suisse.

Edhe pse aksionet e bankës ranë me 14 përqind të premten, kancelari është i bindur se banka më e madhe e Gjermanisë ka një të ardhme të qëndrueshme.

“Deutsche Bank ka modernizuar dhe riorganizuar në thelb operacionet e saj dhe është një bankë shumë fitimprurëse. Nuk ka asnjë arsye që të ketë të njëjtin fat si Credit Suisse. Mjaftueshmëria e kapitalit të bankave evropiane është një forcë, falë punës që kemi investuar në vitet e fundit, por edhe falë përpjekjeve të vetë bankave”, ka thënë Scholz.

Ashtu si shumë banka, aksionet e Deutsche Bank kanë rënë këtë vit, duke humbur më shumë se një të pestën e vlerës së tyre pasi investitorët shqetësohen për rritjen e shpejtë të normave të interesit dhe paqëndrueshmërinë financiare globale.

Lexo më shumë  Sylvinho ''The Special One'', i vetmi trajner joeuropian në Gjermani 2024

Aksionet e Deutsche ranë 8.6 përqind në tregtimin evropian, ndërsa banka rivale Commerzbank e mbylli javën me rënie 5.4 përqind. Banka franceze Societe Generale ra 6.1 përqind.

Rruga Press

YouTube player

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *