Plani i fshehtë i Serbisë në veri. Kamerat e fshehta zbulojnë….

”Edhe pse kanë kaluar më se 23 vjet nga përfundimi i Luftës, veriu i Kosovës mbetet ende një territor i pakontrolluar dhe administruar nga Prishtina zyrtare.

Gjithcka shfaqet dukshëm në Mitrovicë, një qytet i ndarë në dy pjesë ku ura kryesore mbi lumin Ibër që duhet të bashkoj jugun me veriun e qytetit nuk mund të kalohet edhe sot nga automjetet, ajo është gjithmonë nën vëzhgimin e rreptë të forcave të Kforit” kështu fillon dokumentari i realizuar nga gazetari Marin Mema në emisionin ‘Gjurmë Shqiptare’ në Top Chanel.

Lexo më shumë  Kurti i reagon gjyqësorit: Efikasitetin po e dëshmojnë atëherë kur kanë interesin e vet

”Plani i fshehtë i Serbisë” kështu quhet dokumentari ku gazetari thotë se janë përpjekur të tregojnë se cfarë ndodhë përtej kësaj ure në Mitrovicë të Veriut, cili është plani që aplikohet nga autoritetet serbe me konolizimin e kësaj pjese.

Si kjo pjesë para luftës banohej me shumicë shqiptare, e  me pas nuk i lejuan shqiptarët të ndërtojnë shtëpit në ato territore flasin studiues dhe banorë.

Për të mësuar më shumë rreth këtij plani shikoni dokumentarin në vijim.

Shiko videon:

YouTube player

Rruga Press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlbanianEnglishFrenchGermanItalianPortuguese