Paralajmërimi i Bankës Botërore për rrezikun e recesionit përtej Rusisë dhe Ukrainës

Për shumë vende recesioni do të jetë vështirë të shmanget.

David Malpass – President i Bankës Botërore

Ky pohim është bërë në Global Economic Prospects Reports, botuar në BBC.

Mes tjerash ai thotë se “dhimbja” e stanjacionit mund të zgjasë me vite, kurse recesioni nuk do të ndodhë vetëm në Rusi e Ukrainë, por do të zgjerohet. Nuk është panik, por raport-dokument i Bankës Botërore.

“Banka Botërore shtyn vendet që të reagojnë duke rritur aftësinë e huamarrjes dhe duke lehtësuar importet e ushqimeve”.

Rruga Press

Lexo më shumë  Ukraina merr tre sistemet e para kundërajrore gjermane

Leave a Reply

Your email address will not be published.