Lajme

KFOR trajnon ushtarët për skenarët e kontrollit të turmave gjatë trazirave

Komanda Rajonale Perëndim e misionit të KFOR-it të udhëhequr nga NATO-ja zhvilloi ushtrimin trajnues me emrin “Swift Rescue”, të mbajtur në çdo komunë të Kosovës perëndimore, për të ruajtur gatishmërinë e lartë operacionale.

KFOR, përmes një postim në rrjetin social Facebook, bën të ditur se gjatë ushtrimit, ata u trajnuan në skenarë kontrolli të turmave dhe trazirave dhe testuan disa procedura evakuimi.

Lexo më shumë  Aksioni në Pejë, përfundojnë nën prangat e policisë disa zyrtarë të Njësitit për Patentë Shoferët

“KFOR-i vazhdon të zbatojë mandatin e tij – bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së të vitit 1999 – për të ofruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjithë njerëzit që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe KFOR-i është reaguesi i tretë i sigurisë, pas Policisë së Kosovës dhe misionit të BE-së për Sundim të Ligjit (EULEX), respektivisht, me të cilët punojmë në koordinim të ngushtë”, thuhet në këtë njoftim.

Lexo më shumë  Osmani takon Hovenierin: Heqja e vizave nga BE-ja për bartësit e pasaportave serbe, vendim negativ për Kosovën

Rruga Press

YouTube player