FBI: Trumpi i ka përzier dokumentet sekrete me gazeta e revista

Katërmbëdhjetë nga 15 kutitë e gjetura nga pasuria e ish-presidentit amerikan, Donald Trump, në Florida në fillim të këtij muaji, përmbanin dokumente të klasifikuara, shumë prej tyre sekrete, të përziera me gazeta të ndryshme, revista dhe korrespondencë personale, sipas një deklarate të FBI-së të lëshuar të premten.

Asnjë hapësirë ​​në pronën e Trumpit në Mar-a-Lago nuk ishte autorizuar për ruajtjen e materialeve të klasifikuara, sipas dokumenteve të gjykatës, të cilat parashtronin arsyetimin e FBI-së për kontrollin e pronës këtë muaj, duke përfshirë “shkakun e mundshëm për të besuar se provat e pengimit do të jenë gjetur”, raportoi Associated Press të shtunën.

Deklarata me 32 faqe, e redaktuar në masë të madhe për të mbrojtur sigurinë e dëshmitarëve dhe zyrtarëve të zbatimit të ligjit dhe “integritetin e hetimit në vazhdim” – ofron përshkrimin më të detajuar deri më sot të të dhënave të qeverisë që ruhen në Mar-a-Lago, shumë kohë pasi Trumpi u largua nga Shtëpia e Bardhë.

Lexo më shumë  Ndodh e paimagjinueshmja, kërkohet zëvendësimi i Putinit në televizionin shtetëror rus

Deklarata zbulon gjithashtu peshën e shqetësimeve të qeverisë se dokumentet ishin atje në mënyrë të paligjshme.

Dokumenti e bën të qartë se si ruajtja e rastësishme e të dhënave sekrete të qeverisë dhe dështimi i dukshëm për t’i mbrojtur ato, pavarësisht nga lutjet e muajve të tëra nga zyrtarët amerikanë, e ka ekspozuar Trumpin ndaj një rreziku të ri ligjor, teksa ai hedh hapat për një tjetër kandidim presidencial të mundshëm në vitin 2024.

“Qeveria po kryen një hetim penal në lidhje me heqjen dhe ruajtjen e paautorizuar të informacionit të klasifikuar në hapësira të paautorizuara, si dhe fshehjen ose heqjen e paligjshme të të dhënave qeveritare,” shkroi një agjent i FBI-së në faqen e parë të deklaratës.

Lexo më shumë  Zelensky: Jemi gati për kundërofensivë

Dokumentet e bëra më parë publike tregojnë se agjentët federalë po hetojnë shkelje të mundshme të ligjeve të shumta federale, duke përfshirë atë që rregullojnë mbledhjen, transmetimin ose humbjen e informacionit të mbrojtjes, sipas Aktit të Spiunazhit.

Trumpi ka këmbëngulur prej kohësh, pavarësisht dëshmive të qarta për të kundërtën, se ai bashkëpunoi plotësisht me zyrtarët qeveritarë. Ai e ka përshkruar kërkimin si një gjueti shtrigash, të motivuar politikisht që synon të dëmtojë perspektivat e tij për rizgjedhje.

Rruga Press

YouTube player

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *