Ukraina do të ndjekë penalisht 80 të dyshuar për krime lufte

Prokurorja e Përgjithshme e Ukrainës, Iryna Venediktova, ka thënë se vendi do të fillojë të ndjekë penalisht 80 kriminelë të dyshuar të luftës në mes të pushtimit rus të vendit.

Prokurorja e Përgjithshme vazhdoi duke thënë se Estonia, Letonia dhe Sllovakia kishin vendosur t’i bashkoheshin një ekipi hetimor ndërkombëtar në Ukrainë.

Zyra e zonjës Venediktova ka hapur tashmë më shumë se 8,000 hetime penale në lidhje me luftën dhe ka identifikuar 600 të dyshuar.

Javën e kaluar, në rastin e parë të këtij lloji të lidhur me luftën, një gjykatë ukrainase dënoi një ushtar rus me dënim maksimal, me burgim të përjetshëm për vrasjen e një civili.

Lexo më shumë  Ndodh e paimagjinueshmja, kërkohet zëvendësimi i Putinit në televizionin shtetëror rus

Më herët sot, një gjykatë në Ukrainë dënoi dy ushtarë rusë për krime lufte, për bombardime të ndërtesave civile dhe i dënoi të dy me 11 vjet e gjysmë burg.

Kremlini vazhdon të mohojë se trupat e tij janë përgjegjëse për vrasjen e civilëve në Ukrainë.

©Rruga Press

YouTube player

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *