Soda e bukës kundër inflamacionit – reumatizmit dhe artritit, mënyra si ta përdorni

Advertisement
Advertisement

Ekspertët janë gjithnjë e më të bindur për rolin fantastik të sodës së bukës kundër reumatizmit dhe artritit. Kjo bindje i atribuohet aftësisë së sodës së bukës për ruajtjen e ekuilibrave të pH në organizëm. Nëse këto ekuilibra prishen, trupi është në telashe. Një shëndeti i mirë kërkon një mjedis që nuk është shumë alkalin dhe as shumë acidik.

Sipas ekspertëve, soda e bukës mund të parandalojë krijimin e një mjedisi shumë acidik. Ajo ndihmon në formimin e një mjedisi më alkalin. Sipas tyre, një mjedis alkalin në organizëm është shumë i rëndësishëm për shëndetin në përgjithësi, raporton AgroWeb.

Advertisement

Soda e bukës kundër inflamacionit

Një vit më parë, Revista Immunology publikoi një studim mbi sodën e bukës. Sipas studimit pirja e ujit të përzier me sodë buke mund të ulë gjasat e shfaqjes së sëmundjeve inflamatore. Studimi zbuloi se në vetëm një javë nga konsumi i këtij lëngu, qelizat imunitare viheshin në punë jo për të stimuluar por për të luftuar inflamacionin.

Lexo më shumë  Kujdes këtë verë! Njihuni me shoferët më të këqij në Europë

Për më tepër, studimi zbuloi se soda e bukës ndez shumë prej reagimeve anti-inflamatore të trupit. Artriti dhe reumatizma kanë të bëjnë me inflamacionin e kyçeve dhe ijëve. Këto sëmundje njihen si sëmundje auto-imunitare. Ky term ka të bëjë me faktin se sistemi mbrojtës i organizmit nis të sulmojë vetveten në vend të viruseve e baktereve. Një gjë e tillë shkakton dhimbje, ngurtësim dhe dëmtim të kyçeve.

Advertisement

Si ta përdorni sodën e bukës

Sasia e rekomanduar e sodës së bukës variron nga personi në person. Ka ekspertë që thonë se fillimi i çdo kure duhet të jetë me një të tetën e një lugë çaji me sodë buke të tretur në një gotë uji. Më pas kjo sasi mund të rritet në një të katërtën e lugës. Nëse vëreni që nuk mbusheni dot me frymë dhe vëreni që rrahjet e zemrës janë të larta, atëherë kjo tregon se e keni tepruar.

Lexo më shumë  Studimi zbulon se foshnjat që ushqehen me qumësht gjiri mbi një vit kanë pikët më të larta në testet e të menduarit në adoleshencë

Rruga Press

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.