Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së bën thirrje për marrëveshje klimatike midis vendeve të pasura dhe të varfra

Vendet e pasura duhet të nënshkruajnë një pakt me vendet e varfra për klimën ose “do të jemi të dënuar” – ky është paralajmërimi i Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së, Antonio Guterres.

Duke folur përpara samitit të klimës COP27 në Egjipt, Guterres tha se vendet më të pasura duhet të ndihmojnë ekonomitë në zhvillim për të shpejtuar kalimin e tyre drejt energjisë së rinovueshme.

“COP27 duhet të jetë vendi për të mbyllur hendekun e ambicies, hendekun e besueshmërisë dhe hendekun e solidaritetit,” tha ai.

Vendet e pasura kanë emetuar më shumë se pjesa e tyre e dioksidit të karbonit që kap nxehtësinë nga djegia e qymyrit, naftës dhe gazit natyror.

Lexo më shumë  Mrekullia e 8-të e botës: Autostrada që kalon mbi re

Rruga Press

YouTube player

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlbanianEnglishFrenchGermanItalianPortuguese