Bota

Scholz shpehet rreptësisht kundër një armëpushimi të shpejtë në Ukrainë

Kancelari gjerman Olaf Scholz hodhi poshtë sot mundësinë e një armëpushimi të shpejtë në Ukrainë në dëm të nikoqirëve.

“Duhet të kemi kujdes nga armëpushimet e dukshme që sjellin paqen vetëm në emër. Paqe pa liri do të thotë nënshtrim, dhe paqe pa drejtësi unë e quaj diktim”, tha kancelari gjerman në konferencën e komunitetit katolik Shën Egidio në Berlin.

Ai tha se një armëpushim i detyruar nuk duhet të legjitimojë një “fushatë grabitjeje”.

Lexo më shumë  100 mijë të dënuar kthehen në frontin e luftës, si po lulëzon krimi në radhët e ushtrisë ruse

“Thjesht pretendimi se ajo që kam marrë me dhunë është e imja përgjithmonë, nuk mund të jetë themeli i paqes”, tha Scholz.

Kancelari Scholz tha se Gjermania do të vazhdojë të mbështesë Ukrainën për t’u mbrojtur kundër “fantazive të pushtetit dhe historikisht të verbuar të zotërinjve të Kremlinit”.

Scholz tha se mbështetja konsiston në dërgimin e armëve dhe se është “korrekte në aspektin etik”. 

Rruga Press

Lexo më shumë  Osmani: Zgjedhjet e Serbisë s’mund të mbahen në Kosovë

.

YouTube player