Scholz: Dërgimi i tankeve në Ukrainë është rruga e duhur

Kancelari gjerman Olaf Scholz dhe kryeministrja e Islandës Katrin Jakobsdottir po japin një konferencë shtypi në Berlin pasi Gjermania u zotua të dërgojë 14 nga tanket Leopard 2 në Ukrainë.

“Ne mbështesim Ukrainën financiarisht dhe me ndihma humanitare dhe me armë. Pavarësisht se nuk e kemi bërë këtë për shumë dekada, ne kemi shtuar mbështetjen tonë në bashkëpunim me partnerët tanë ndërkombëtarë,” thotë ai.

“Kjo është rruga e duhur. Sidomos kur flasim për tanke.”

I pyetur se cilat do të jenë kostot, Scholz thotë se nuk mund të thotë asgjë se sa do të jetë kostoja e vullnetit për të ofruar mbështetje.

Lexo më shumë  Zelensky kërkon që bisedimet për anëtarësimin e Ukrainës në BE të nisin këtë vit

Ai gjithashtu thotë se Gjermania është e përkushtuar për mirëmbajtjen e tankeve kur ato të dërgohen në Ukrainë.

Zonja Jakobsdottir thotë se kur bëhet fjalë për krizën e vazhdueshme “mjerisht nuk ka fund në horizont”, por ajo duhet të përfundojë në paqe.

“Mendoj se është mirë që Gjermania po e jep këtë kontribut në bashkëpunim të ngushtë me partnerët dhe aleatët e tjerë”, shton ajo.

Rruga Press

YouTube player

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlbanianEnglishFrenchGermanItalianPortuguese