Lajme

Peci: Kemi paraparë 3 milionë euro për kompensimin e dëmeve në sektorin e bujqësisë

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci, ka thënë se Komisioni qeveritar për vlerësimin e dëmeve të shkaktuara në të mirat materiale, është duke i bërë vlerësimet në terren, pas vërshimeve me të cilat u përballën disa komuna.

Ai ka thënë se Ministria që ai drejton, ka paraparë një kompensim për dëmet në sektorin e bujqësisë në vlerë prej 3 milion euro dhe këtë do ta procedojë nesër për miratim në Qeveri.

Në seancën e Kuvendit të Kosovës, ai ka thënë se prej datës 30 shtator të këtij viti është themeluar Komisioni qeveritar qendror për vlerësimin e dëmeve të shkaktuara nga të mirat materiale ku bëjnë pjesë ministritë përkatëse.

“Në fazën në të cilën jemi aktualisht komiteti qendror i këtij mekanizmi është duke bërë vlerësimet dhe është duke marrë të dhënat nga tereni dhe nga komunat, ndërsa nëse flasim specifikisht për Ministrinë e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural ne kemi të paraparë një kompensim për dëmet në sektorin e bujqësisë në të i cilin vlera monetare përkrahjes është 3 milionë euro, dhe ne si Ministri nesër do ta procedojmë për në Qeveri për mbledhjen e radhës”, ka thënë Peci.

Lexo më shumë  Kurti: Serbia e përkushtuar të shkatërroj ura, Policia ka treguar vendosmëri për rend e qetësi

Rruga Press

YouTube player

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *