LajmeSpeciale

Njohja e pavarësisë së Kosovës: çfarë është në pikëpyetje për Bashkimin Evropian?

Lufta e udhëhequr nga Rusia në Ukrainë ngriti çështjen e njohjes së pavarësisë së Kosovës. Në të vërtetë, Bashkimi Evropian mbetet i ndarë në këtë pikë, pesë shtete anëtare refuzojnë të njohin ekzistencën e saj.

Siç shpjegon Edward P. Joseph, bashkëpunëtor i lartë në Johns Hopkins School of Advanced International Studies, ndërkohë që BE-ja ka zhvilluar negociata diplomatike ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, Rusia e Vladimir Putinit po i shfrytëzon këto ndasi.

Lexo më shumë  Policia serbe torturon dhe poshtëron emigrantët – publikohen pamjet e sirianëve të zhveshur në temperaturat e ulëta

Edward P. Joseph intervistohet nga Florent Marciacq, bashkëdrejtor i Observatorit Ballkanik të Fondacionit Jean-Jaurès.

Intervista e plotë u përkthye dhe dublua në shqip nga Rruga Press.

YouTube player

Rruga Press

YouTube player

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *