Media angleze: Irani kërcënon të sulmojë me raketa e dronë kampin e muxhahedinëve në Shqipëri

Pas paralajmërimit nga SHBA-ja, një tjetër kërcënim duket se vjen nga Irani për muxhahedinët e strehuar në Manëz të Durrësit në Shqipëri.

Media britanike, Daily Express i ka kushtuar një artikull këtyre zhvillimeve, duke cituar median iraniane “Farsnews.ir” pasi në Shqipëri u shty dhe organizimi i Samitit Botëror të Iranit të Lirë.

Sipas këtij artikulli, Irani ka bërë thirrje që të shënjestrohet kampi i muxhahedinëve në Shqipëri përmes raketave balistike dhe dronëve luftarakë.

Artikulli i Daily Express:

Agjencia iraniane e lajmeve Fars bëri thirrje për shënjestrimin e grupit në Evropë përmes përdorimit të raketave balistike dhe dronëve.

Me bazë në Shqipëri pranë qytetit të Durrësit, kampi i gjerë i njohur si Ashraf 3 është shtëpia e të opozitarëve iranianë, të cilët besohet se po marrin trajnime guerile dhe ushtarake në atë vend. Përpjekjet e mëparshme të mediave perëndimore – duke përfshirë vetë Channel 4 të Britanisë – për të vizituar vendin janë përballur me kundërpërgjigje të ashpër pasi rojet private të sigurisë dhe anëtarët e kultit nxitojnë të largohen nga çdo vëmendje mediatike, duke thyer pajisjet.

Artikulli i agjencisë së lajmeve Fars bëri disa pretendime, duke përfshirë se 17,000 njerëz u vranë si rezultat i veprimeve të MEK.

Irani përsëriti se kishte të drejtë të mbrohej dhe do të ishte e justifikuar nëse “ai përdor fuqi të fortë kundër terroristëve”.

Ai vazhdoi: “Aftësitë e dronëve të sulmit dhe raketave balistike të Iranit mund të përdoren për të goditur qendrën e MEK në Shqipëri pa asnjë pengesë ligjore”.

Shqipëria megjithatë është një anëtare e NATO-s dhe sipas udhëzimeve të nenit 5 të aleancës, një goditje e tillë mund të rezultojë në marrjen e kundërmasave kundër Teheranit.

Artikulli vazhdoi gjithashtu duke përmendur kombe të tjera evropiane që presin grupin e kultit.

Aty thuhej: “Nëse qeveritë pritëse refuzojnë të dëbojnë dhe ekstradojnë hipokritët (një term i përdorur nga Teherani për MEK), ata duhet të kërcënohen me veprime reciproke… bazuar në doktrinën e Republikës Islamike për të luftuar kërcënimet e sigurisë në burimin e tyre.

Ai vazhdoi duke cituar parimin e “Përgjegjësisë për të mbrojtur” kombin dhe nenin 51 të Kartës së OKB-së, “i cili lejon veprimin ushtarak për të ruajtur paqen dhe sigurinë ndërkombëtare”.

Rruga Press

Lexo më shumë  Çfarë e lidhë mashtruesin Amant Josifi me vëllain e kryeministrit, Olsi Ramën

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlbanianEnglishFrenchGermanItalianPortuguese