Kurti i reagon gjyqësorit: Efikasitetin po e dëshmojnë atëherë kur kanë interesin e vet

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka komentuar vendimin e Gjykatës për pezullimin e vendimit të Qeverisë për uljen e pagave për gjyqtarët dhe prokurorët.

Kurti ka thënë se gjyqtarët dhe prokurorët për vetveten janë efikas për dallim nga lëndët e pallatit të drejtësisë që sipas tij nuk trajtohen as me kohë e as siç duhet.

“Më duhet të konstatoj me keqardhje se që kur vjen puna për vetvete, po dalin të jenë shumë efikas për dallim nga lëndët e pluhurosura në sirtarët e pallatit të drejtësisë e të cilat lëngojnë aty e nuk trajtohen as me kohë as siç duhet. Pra është për të ardhur keq që shpejtësinë dhe efikasitetin po e dëshmojnë atëherë kur kanë interes vet, interes të ngushtë”- ka thënë Kurti.

Ai tutje ka thënë se pagat në sektorin publik do të rregullohen me Ligjin për paga dhe atë për zyrtatët publikë.

Lexo më shumë  Kurti: Në Stamboll nis një pjesë e mirë e zgjimit tonë kombëtar

“Pagat në sektorin publik do të rregullohen me dy ligjet e reja që kanë shkuar në Kuvendin e Republikës së Kosovës për lexim të parë. Ligji për paga dhe për zyrtarë publikë. Andaj është e domosdoshme të gjithë të përqendrohemi te këto dy ligje dhe mos të kërkoj askush zgjidhje të privilegjuar”- ka thënë tutje ai.

Kryeministri Kurti është shprehur që sipas bindjes së tij çështja e grevës së gjyqësorit ka ardhur pasi ata janë mësuar me privilegje.

“Bindja ime e fuqishme nga ajo çfarë po ndodhë këto ditë me grevën e gjyqtarëve dhe prokurorëve është se kur njerëzit mësohen me privilegje, heqja e tyre u duke padrejtësi. Por kjo nuk do të thotë që ajo është padrejtësi. Do të thotë që privilegjet kanë qenë të padrejta”- ka deklaruar Kurti.

Gjykata e Prishtinës sot ka vendosur që të pezollojë ekzekutimin e vendimit të Qeverisë së Kosovës për uljen e pagave të prokurorëve dhe gjyqtarëve.

Lexo më shumë  Për herë të parë, një gjykatë amerikane i dorëzoi Ukrainës paratë e një oligarku rus

Pas pranimit të padisë nga Shoqata e Prokurorëve kundër Qeverisë, ka vendosur që të caktojë masën e sigurisë dhe të shtyjë ekzekutimin e këtij vendimi.

Gjykata ka aprovuar kërkesën e Shoqatës së Prokurorëve për caktim të masës së sigurisë si të pabazuar dhe me këtë vendim ka shtyrë ekzekutimin e vendimit të Qeverisë.

Në mbledhjen e 23 nëntorit, Qeveria e Kosovës mori vendim që t’ua ulë pagat prokurorëve dhe gjyqtarëve ashtu siç kanë qenë para vitit 2017 kur Qeveria Haradinaj kishte marrë vendim për rritjen e tyre.

Më 24 nëntor, Këshilli Gjyqësor i Kosovës mori vendim për pezullimin e punëve në gjykata.

Që nga pezullimi i punës janë anuluar dhe kanë dështuar qindra seanca gjyqësore në të gjitha gjykatat e Kosovës.

Rruga Press

YouTube player

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlbanianEnglishFrenchGermanItalianPortuguese