Kritike gjendja në spitale/ 70% e Shangait e infektuar me COVID-19

Në Shangai, një nga qytetet më të pasur të Kinës, situata shëndetësore është veçanërisht kritike.

Që nga muaji i kaluar, rreth 70% e popullsisë, ose rreth 18 milionë njerëz, janë infektuar me COVID-19, sipas mediave zyrtare.

Në dy spitale në kryeqytet qindra pacientë kryesisht të moshuar janë të shtrirë në barela në mes të departamenteve të mbipopulluar të urgjencës. Shumë prej tyre janë me rezervuarë oksigjeni dhe i nënshtrohen monitorëve të zemrës, shkruan ANSA.

Të tjerët trajtohen jashtë godinës, në trotuar, sepse nuk ka vend.

Edhe autoritetet pranojnë se shtrirja e shpërthimit të COVID tani është e pamundur të përcaktohet.

Rruga Press

YouTube player

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlbanianEnglishFrenchGermanItalianPortuguese