Britania mbështet Kosovën për antarësim në Këshillin e Evropës

Advertisement
Advertisement

Ambasadori i Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë, Nicholas Abbott, ka ofruar mbështetjen e shtetit të tij për pranimin e Kosovës në Këshill të Evropës.

Në një shkrim në Facebook ai ka thënë se kërkesa e Kosovës për t’u pranuar në Këshillin e Evropës është sinjal i vendosmërisë për të përkrahur vlerat evropiane.

“Dëshira e Kosovës për t’u anëtarësuar në Këshill të Evropës është sinjal i mirëpritur i përkushtimit të saj për demokracinë, sundimin e ligjit dhe mbrojtjen e të drejtave të të gjithë qytetarëve të saj. Është gjithashtu shenjë e gatishmërisë dhe vendosmërisë për të përkrahur vlerat kyçe evropiane dhe për ta çuar më tej integrimin e saj ndërkombëtar. I uroj sukses Kosovës”, ka shkruar ai në Facebook të premten.

Lexo më shumë  Kosova me plot festivale, çfarë përfiton ekonomia nga mbajtja e tyre
Advertisement

Kosova aplikoi për pranim në Këshill të Evropës. Nga 46 shtete anëtare, mjaftojnë 31 vota për t’u pranuar. Janë 34 anëtare në Këshill të Evropës që e kanë njohur Kosovën si shtet.

Advertisement

Mbështetje i ka dhënë edhe Gjermania, ndërsa Franca ka thënë se nuk përkrah vendime të njëanshme për shkak se “mund të çojnë në tensionime”.

Rruga Press

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.