Bogujevci: Shqipëria dëmtoi veten që nuk e dënoi genocidin në Srebrenicë

Advertisement
Advertisement

Një imazh i keq është krijuar për Shqipërinë pasi rrëzoi rezolutën që dënon gjenocidin në Srebrenicë të Bosnjës, ka thënë nënkryetarja e Kuvendit të Kosovës, Saranda Bogujevci. Sipas saj, për çështjet e ndjeshme duhet të ketë konsensus të plotë brenda Kuvendit.

“Është e gabueshme si proces, si ka vijuar. S’mundet një rezolutë kaq e ndjeshme të trajtohet siç është bërë. Është gabim i dyanshëm. Për shembull, në Kuvend të Kosovës kur kemi pasur rezoluta të tilla si ajo për gjenocidin në Kosovë, e atë për Srebrenicë dhe atë rreth agresionit në Ukrainë, përveç të tjerave, kur ka rezoluta të tilla është tepër e rëndësishme të krijohet unitet, të ulet, të diskutohet e të trajtohet si duhet.

Lexo më shumë  Kurti: Qëllimi i vizitës në SHBA, siguria dhe investimet
Advertisement

Përveç një deklarate, janë të rëndësishme përmbajtjet e faktet që qëndrojnë brenda.  Sado që janë dokumente që s’detyrojnë vendimmarrje, kanë peshën e vet si deklarata të përbashkëta që nxirren prej Kuvendit. Kjo që ka ndodhur në Shqipëri ka qenë dëm për Shqipërinë. Askush s’pyet kush e ka iniciuar, kush votoi pro e kush kundër.

Advertisement

Në imazhin e botës është që s’është votuar një rezolutë nga Shqipëria, që dënon gjenocidin në Srebrenicë.  Këtu fatkeqësisht kanë humbur të gjithë. Kanë krijuar imazh jo të mirë për Shqipërinë në tërësi.

Lexo më shumë  Konventa e BE-së dënon gjuhën e urrejtjes që përdor Vulini kundër shqiptarëve

Duhet të kihet kujdes kur trajtohen këto tema të ndjeshme që të ketë trajtim me dinjitet. Më vjen keq kur i shoh kolegët nga të dyja anët për betejë në temën kaq të ndjeshme”, ka thënë ajo në “Java Sonte me Rronin” në KTV.

Rruga Press

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.