Një ushqim krejtësisht i papritur është ‘ilaç’ për presionin e lartë të gjakut
Të gjithë e adhurojnë atë, por ndihmon edhe te disa probleme tjera serioze
Nëse nuk keni nevojë për terapi dhe vuani nga hipertensioni, zbuloni se cilat ushqime ulin presionin e gjakut.
Presioni i lartë i gjakut është një nga gjendjet më të rrezikshme që mund të kenë pasoja fatale, nëse nuk trajtohet në kohë – rrit rrezikun e sulmit në zemër dhe goditje në tru.
Në një mori ilaçesh shtëpiake që mund të merren, ka disa ushqime që mund t’ju ndihmojnë në këtë problem.
Njëra prej tyre është një meze e lehtë që të gjithë e adhurojnë, për të cilën ata më së paku presin të ndihmojë në problemet e presionit të lartë të gjakut.
Bëhet fjalë për fëstëkët.
Kjo frutë arrore mund të bëjë një ndryshim të madh kur luftoni me nivelin e lartë të presionit të gjakut.
Shkencëtarët kanë kryer një studim që tregoi se fëstëkët kanë një efekt të dobishëm në humbjen e peshës, uljen e presionit të gjakut, nivelet e kolesterinës dhe përmirësimin e gjendjes së enëve të gjakut.
Ndryshe nga frutat e tjera arrore, fëstëkët përmbajnë më pak kalori dhe janë të pasur me proteina që nxisin ngopjen.
Një përmbledhje e 21 studimeve tregoi se konsumimi i fëstëkut ul presionin sistolik të gjakut me 1.82 njësi dhe presionin diastolik të gjakut me 0.8. Por kujdes! Kjo vlen vetëm për fëstëkët e pakripur.
Shumë kripë në dietë mund të jetë kundërproduktive.
Rruga Press